En gammal favorit hemifrån!!
4 pers +
Ugn: ca 200 grader
Ingredienser
2 pkt fryst torsk
1 kruka dill
1 purjolök
1 citron
5 dl creme fraiche
Gör såhär
1. Gör potatismos, blanda gärna i lite klippt dill.
2. Koka upp vatten i en traktörpanna (el. annan vid panna)
3. Lägg i den frusna fisken när vattnet kokat upp – sänk värmen till medel
4. Låt fisken puttra under lock i ca 10-15 minuter tills fisken är genomkokt
5. Skär purjolöken i mindre bitar
6. När potatismosen är färdig, spritsa små “toppar” längs kanten i formen
7. När fisken är färdigkokt, ta upp med en hålslev och lägg i mitten på formen, mosa ut med en gaffel så den täcker botten fram till moset.
8. Lägg på purjolöken
9. Blanda creme fraiche, rivet skal av citron, 1-2 msk citronsaft och klippt dill
10. Bred ut creme fraiche blandningen över purjolöken
11. Sätt ini ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen och creme fraichen fått lite färg.
Servera gärna med lite bönor eller en grönsallad.