Site Overlay

Fläskfilé med skruvade potatis och pepparsås

Fantastisk 3 rätters middag i lördags där vi till varmrätt serverade fläskfilé med härliga skruvade potatis och fars fantastiska pepparsås. Det kan inte gå fel!! :)

6 personer

Ingredienser
900g fläskfilé
olivolja
2 vitlöksklyftor
en skvätt soya
lite viltfond
salt & peppar

1,5 kg potatis
vitlöksolja
flingsalt

Gör såhär
1. Putsa fläskfiléerna och lägg i en påse med marinaden (hit kan du förbereda)
2. Skala eller tvätta potatisen
3. Använd en “dekorationsskruv” för att skruva potatisen till härliga serpentiner och lägg dem på en plåt.
4. När all potatis ligger på plåten, pensla över lite vitlöksolja
5. Sätt in i mitten/övre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen fått färg. Man kan även sätta på grillen lite på slutet.
6. När du är färdig med potatisen och satt in den i ugnen, stek fläskfilén runt om och lägg den sedan i en ugnssäker form.
7. Ställ sedan in fläskfilén under potatisen i ugnen och ta ut den där den är ca 65 grander inuti.

Servera med den fantastiskt goda pepparsåsen (2 satser) och en härlig sallad :)
Pepparsåsen kan förberedas och bara värmas innan servering.

Hoppas ni tycker det här e lika gott som vi tyckte :) Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *