Site Overlay

Rotsaker i ugn med kyckling

Detta åt jag och Melinda igår och det va jättegott. Kan starkt rekommendera.

Ingredienser
Palternacka
Potatis
Rotselleri
Kålrot
Rödlök
Broccoli
Sparris
Fetaost
Flingsalt

Kycklingbröst
Vitlök
Röd pesto

Gör så här
Fixa rotsakerna och lägg i en långpanna. Passa storleken på de olika rotsakerna. De tar olika lång tid i ugnen. Häll lite olja i botten eller bakplåtspapper så att rotsakerna inte fastnar. Ugnen bör väl ligga på mellan 200-250 grader.

Tina kycklingen, Gojsa in den röda peston och lägg ett antal vitlöksklyftor runt kycklingbrösten i en ungsfast form. In i ugnen (kan vara där samtidigt som rotsakerna), och den tar väl ca 20 minuter i ugnen (kolla den lite då o då)

När rotsakerna bara har en liten stund kvar, lägg på sparris, broccoli och rödlök. Och när de varit inne en liten stund, öppna ugnen, strö fetaost och flingsalt över alltihopa o in i ugnen en liten stund till.

Detta va helt lysande gott! Try it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *