Macarones e tokgott och kan varieras på massor av sätt. Till vår Halloweenfest gjorde jag orangea macarones med en vaniljsmörkrän – mums. Det får nog bli röda nu till jul :)
Ingredienser
3 Äggvitor
½ dl Strösocker
100g finfint malen skalad Mandel
190g Florsocker
2 msk kakao
ev. Karamellfärg
Gör så här
1. Vispa äggvitorna till ett skum. Rör ned hälften av sockret och vispa lite till. Tillsätt resterande socker och vispa tills marängen blivit tjock och glansig. Färga ev. marängen med karamellfärg.
2. Rör ihop den malda mandeln med flocksockret och ev. smaksättare. Vänd försiktigt ned marängen i mandelsockermjölet.
3. Rör om så att smeten blir jämn och fin, men rör inte så mycket att macaronsmeten blir lös.
4. Spritsa/klicka ut rudlar av smeten på bakplåtspapper- klädda plåtar, spritsa inte macaronerna för nära varandra.
5. Låt macaronerna vila på plåten i 45 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 9-11 minuter.
Vaniljsmörkräm
200g Smör
3 dl Florsocker
1 Vaniljstång, urskrapad
1 Äggula
Gör så här
Vispa alla ingredienserna tills det blir en jämn och slät kräm. Spritsa på en klick av smörkrämen på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem. Förvara macaroonerna i kylen.