Detta va nåt som jag o Johan bara slängde ihop igår,
Till köttbullarna
Nötfärs
Ägg
Fetaost
Soltorkade tomater
Rödlök
Salt & Peppar
Tzatziki
Grekisk yoghurt
Riven gurka
Vitlök
Övrigt
Potatis + grönsaker
Vi gjorde så här
* Tvätta potatisen och skär i klyftor – in i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader
* Hacka löken smått, skär de soltorkade tomaterna smått – Blanda i en skål med nötfärsen, fetaost och 1-2 ägg. Salta och Peppra. Gör rättså stora köttbullar och stek i ett stekjärn. För att de ska bli färdiga helt i mitten (om de e stora) så kan du lägga dem i en ugnsfast form och slänga in i ugnen med potatisen.
* Riv gurkan på rivjärn och pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem. (vi gjorde det i en potatispress – men det går bra med att pressa mellan lite papper) Blanda med pressad vitlök och grekisk yoghurt tills den får den smak du vill ha. Man kan slänga i lite salt och peppar om man vill.
* I vår sallad hade vi massa gott – olika salladssorter, rödlök, tomater, gurka, salladsärtor, paprika.
Enjoy!!!