ca 14 bitar
Ugnen: 150 grader
Ingredienser
Smeten
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Marräng
5 äggvitor
2½ dl socker
1 dl grovhackad sötmandel
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Tips! I fyllningen kan du lägga färska eller frysta bär, eller varför inte krossad dajm. Testa dig fram.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Vispa ner en äggula i taget.
4. Rör i mjölken. Blanda mjöl & bakpulver. Rör ner det i smeten.
5. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.
6. Bred ut smeten tunt i en långpanna med bakplåtspapper.
7. Bred över marrängen toppigt. Strö på hackad mandel.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
9. Låt kakan kallna. Dela på mitten och lägg fyllningen emellan.