I år fick vi uppdraget att ha med en sorts sill till julbordet. Vi brukar försöka hitta på något eget och i år blev det rödbetssill. Inte alls tokigt tycker jag.
Ingredienser
2 förp 5-minuters inläggningssill eller färdiglagad kryddsill
8 hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
2 msk majonnäs
2 dl lättcrème fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
1. Mixa rödbetor, majonnäs och crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer.
2. Skala och finhacka löken. Blanda med rödbetsblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Vänd ner sillen i rödbetsblandningen. Häll i en väl rengjord burk.
4. Låt stå i kylen minst 1 dygn före servering så att sillen hinner dra åt sig av smakerna.