4 portioner
Ingredienser:
4 tinade laxfiléer
5 salladslökar
1/4 blomkålshuvud
1 näve sockerärtor
1 morot
ruccola sallad
quinoa
sweetchilisås
salt & peppar
Servera med en kall sås – vi tog knorrs pulvermix för mangosås.
Gör såhär:
* Koka quinoa enligt paketets anvisningar
* Skär laxfiléerna i kuber, ca 2*2 cm (eller som du själv vill ha det)
* Stek laxbitarna i en stekpanna på lagom värme så de inte bränns o inte blir torra. Häll på sweetchilisås när de stekt en liten stund + salta & peppra.
* Skär sockerärtorna i smala strimlor – 2 gånger på längden
* Skala moroten och använd sedan skalaren för att skapa morotsstrimlor
* Skär salladslöken i små bitar – lägg dem i pannan med laxen
* När det är 5 minuter kvar på guinoan så har mycket av vattnet kokat bort. lyft locket och lägg morotsstrimlorna + sockerärtorna ovanpå quinoan.
* Skär blomkålen i mindre bitar.
* När quinoan är färdig, rör runt i kastrullen så morot och sockerärtor blandas in. Lägg sedan allt i en skål.
* Rör ner laxen med quinoan
* Blanda sedan i blomkål och ruccola
* Servera med kall söt sås
Enjoy!!!! Nyttigt och gott