Måste absolut rekommendera denna soppa.
Vi åt den som kvällsmat men jag skulle säga att den passar bäst som förrätt!
Ingredienser
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
Gör så här
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
3. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
4. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
5. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.