Site Overlay

Perfekt tårtbotten

Detta är ett perfekt recept för tårtbotten om man vill göra flera lager.

Ingredienser
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
1. Vispa ägg och socker poröst. Pudra i de andra ingredienserna och rör försiktigt, vispa inte i mjölet.

2. Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper, annars rinner det över. Det lättaste är att smöra formen innan du klär in med bakplåtspappret.

3. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över tårtbotten för att förhindra att ytan blir för välgräddad.

3. Låt gärna tårtbotten svalna i formen, med en kökshanduk över, innan du tar ut den. Ett tips är att göra tårtbotten några dagar innan du ska sätta ihop tårtan. Den mår bra av att frysas in, blir lättare att dela då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *