Ett härligt recept för vegetariska burgare. Mycket goda smaker och väl värt stekbesväret : )
Ingredienser
400 gram blackeye-bönor
1 st Schalottenlök
1 st salladslök
1 st vitlöksklyfta pressade
2 msk koriander
6 st skogschampinjoner
soya
tabasco
svartpeppar
havssalt
2 msk jordnötsolja
50 gram kapris
100 gram lättmajonnäs
4 st ciabatta
Gör så här
1. Mosa bönorna lite och rör ihop med alla ingredienser utom oljan. Ställ åt sidan medan du gör i ordning tillbehören.
2. Blanda kapris och majonnäs.
3. Tillbehör: Skär sallad, ruccola, spenat, skiva tomater, rödlök eller stekt gul lök. Stek champinjonerna i lite olja.
4. Värm jordnötsoljan i en stekpanna.
5. Forma bönröran med händerna till fyra mindre burgare. Stek dem bruna och knapriga på ena sidan. Vänd dem försiktigt med en stekspade och stek på andra sidan.
Det kan vara lite trixigt att steka dem, men det är väl värt besväret. Väldigt goda!
Servera i varm ciabatta med sallad och tillbehör allt efter smak.