Ett mumsigt alternativ till lasagne. Och naturligtvis kan man modifiera med massa olika fyllningar
Ingredienser
400 g cannelloni
400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås med chili)
smör till formen
Ricottafyllning
300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500 g ricotta
2 krm salt
Béchamelsås
6 dl mjölk (alt 3 dl om rören förkokas)
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskotnöt, riven
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Ricottafyllning
1. Blanda spenat, ricotta och salt.
2. Fyll en spritspåse med fyllningen.
Béchamelsås
1. Smält smöret.
2. Vispa ner mjölet.
3. Tillsätt salt, peppar och muskot.
4. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
5. Ställ åt sidan.
Cannelloni, alternativ 1
Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Här i alternativ 1 behöver inte förkokas.
1. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
2. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.
3. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 20 minuter.
Cannelloni, alternativ 2
Vill du servera som stubbar ska cannellonin…
1. förkokas i ca 6 minuter.
2. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.
3. Dela cannellonin på tre delar.
4. Ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
5. Använd béchamel gjord på hälften av mjölken, dvs. 3 dl.
6. Häll över béchamel på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.
7. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 10 minuter.