Tre år i rad har jag nu gjort denna snaps för midsommar. Det är en riktig “tjejsnaps” men uppskattas av alla. Riktigt mumsig och jättelätt att göra.
Ingredienser
Jordgubbar
Citron
ev mynta
Brännvin
Gör så här
1. Snoppa jordgubbarna och skär ev i halvor
2. Tvätta citonen och hyvla några bitar skal
3. Lägg jordgubbar och citron, samt ev mynta, i en burk, flaska eller något annat som passar.
4. Fyll på med brännvin så jordgubbarna täcks.
5. Låt stå i kyl i minst 2 dagar. Snapsen får mer färg och mer smak desto längre den står.
6. Sila snapsen och häll upp på en väl rengjord flaska
Tips! Snapsen är perfekt som present att ge bort i midsommartid. Det kan vara väldigt trevligt att ge bort snapsen med jordgubbarna kvar i flaskan. Lägg då in snapsen max 2 dagar innan festtillfället så är jordgubbarna fortfarande fina.