Ingredienser
1 apelsin
1 tårtbotten (3-delad)
1 l jordgubbar
½ glas röd vinbärsgelé
myntablad (till garnering)
rivet apelsinskal
Mousse
100 g vit blockchoklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 msk florsocker
Gör så här
Pressa saften ur apelsinen och skeda den över bottnarna.
Låt stå och dra in medan resten görs.
Smält chokladen över vattenbad eller på lägsta värmen.
Låt den svalna lite, men inte stelna.
Vispa grädden.
Vispa gulor och socker i en annan skål och vänd ner grädden.
Rör sedan ner den smälta chokladen i grädden.
Lägg ihop tårtan med chokladmousse emellan och runtom.
Lägg vackra jordgubbar över hela tårtan och ev myntablad runt kanten.
Smält gelén på svag värme och vispa den slät.
Lägg i skal-strimlorna och ge dem ett hastigt uppkok.
Låt dem rinna av.
Glasera jordgubbarna med lite gelé och lägg apelsinskalen över.