Färsk fisk är ju fantastiskt gott. Igår blev det lätt panerad rödspätta med fräscha tillbehör.
Ingredienser
Rödspätta
Delikatesspotatis
Herecoverts
Gulbetor, fint rivna
1 msk persilja, finklippt
½ citron
100g smör
Gör så här
Fisken
1. Gör en panering av ströbröd, salt och peppar och badda fisken lätt med paneringen
2. Stek fisken några få minuter på varje sida
Citron och persiljesmör
1. Lägg smöret framme en stund för att mjukna
2. Kläm ur citronen på saften och blanda med smöret
3. Blanda sedan också i persiljan.
4. Blanda en stund, och häll sedan av ev juice
5. Lägg smöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en rulle (eller valfritt utförande)
6. Lägg in i kylen några timmar innan servering
Servera med nykokt delikatesspotatis, finrivna gulbetor och herecoverts.