Site Overlay

Mörk pralin med nutella och mandelmassa

 Detta är riktigt mumsigt. Härligt att göra riktigt fina praliner och nej, det är inte så svårt som det ser ut.
Dessa blev sjukt goda!

Ingredienser
Mörk choklad
Nutella
Mandelmassa
ev lite vit choklad till dekoration

Gör så här
1. Temperera chokladen (se instruktioner här)
2. Fyll pralinformen med choklad (det finns väldigt bra formar och instruktionsvideo hos bagaren och kocken)
3. Häll ut chokladen igen, vilket lämnar botten och kanterna chokladklädda
4. Ställ in ca 10 minuter i kylen (bra tips att ställa formen på en skärbräda, så är det lätt att flytta in och ut ur kylen)
5. Spritsa i nutella
6. Rulla mandelmassa i små bollar och lägg i pralinformen
7. Fyll på till max med choklad, skaka lite nätt på formen
8. Använd en degskrapa eller slickepott för att ta bort överflödig choklad
9. Ställ in pralinerna i kylen i ca 30 minuter
10. Nu är dina praliner klara. Ta ut dem ur formen och njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *