När vi stod och gjorde mörk chokladtryffel så kom vi på att vi kunde använda lite av smeten i vita praliner. Det var ett mycket bra val. Helt tokigt gott! och såååååå lätt!!
Ingredienser
Vit choklad
Mörk chokladtryffel
Gör så här
1. Temperera chokladen (se instruktioner här)
2. Fyll pralinformen med vit choklad (det finns väldigt bra formar och instruktionsvideo hos bagaren och kocken)
3. Häll ut chokladen igen, vilket lämnar botten och kanterna chokladklädda
4. Ställ in ca 10 minuter i kylen (bra tips att ställa formen på en skärbräda, så är det lätt att flytta in och ut ur kylen)
5. Spritsa i mörk chokladtryffel som varit inne i kylen en liten stund så den är trögflytande. Lämna några millimeter
6. Fyll på till max med vit choklad, skaka lite nätt på formen
7. Använd en degskrapa eller slickepott för att ta bort överflödig choklad
8. Ställ in pralinerna i kylen i ca 30 minuter
9. Nu är dina praliner klara. Ta ut dem ur formen och njut!