JÄTTEGOD tårta som jag fick många komplimanger för. Testa själv! Den va inte lika svår som man trodde från början :)
Ingredienser
2 liter rensade jordgubbar
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
smör eller ströbröd till formen
Cream cheese frosting
600 g färskost (philadelphiatyp)
4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal
Red Velvet cake med jordgubbar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
3. Vispa socker och ägg poröst.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk.
5. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
6. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
7. Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
8. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
9. Skär kakan i 3 delar. (inte världens lättaste, men tänk såhär – det syns inte under frostingen om du “lappat” ihop den)
10. Bre ca 2 1/2 dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager med frosting, ca 1 1/2 dl runtom.
11. Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.
Ska jag vara helt ärlig så missade vi det där med att ställa in i kylen för att stelna… Vi käkade den direkt :) o den va lika god. Kanske testar att följa receptet hela nästa gång :)