PAJDEG
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
75 g smör
FYLLNING
75 g mangold
75 g spenat
1 dl pinjenötter
1 dl soltorkad tomat
1 dl kalamataoliver
3 dl gräddmjölk (1,5 dl av vardera mjölk och grädde)
2 st bananschalottenlök
3 st ägg
100 g fetaost
150 g riven ost
Gör så här
Pajdeg
1. Blanda ner mjölet med smör som du tärnat i bitar.
2. Börja knåda och tillsätt vatten till en lättarbetatad deg. Den ska släppa från kanterna och inte smula, en elastisk deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, se till ett degen är tunn. Tryck till den extra längs kanterna så den håller fast.
4. Ställ formen i frysen ca 10 minuter, sätt ugnen på 200 grader.
5. Nagga pajen med en gaffel och grädda sedan pajskalet i ugnen i ca 10-12 minuter.
Fyllning
6. Fräs den finhackade löken tillsammans pinjenötter, mangold och spenat i smör.
7. Hacka tomaterna och oliverna.
8. Gör äggstanningen, vispa ägg tillsammans med gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk). Salta och peppra äggstanningen.
9. När pajskalet bakats, lägg mangold- och spenatblandningen i botten, strö över oliver samt tomater.
10. Smula sedan över fetaost och strö den rivna osten över hela pajen och avsluta med äggstanningen. Låt inte äggstanningen rinna över pajkanten.
11. Grädda och baka din paj i ugnen, ca 25-30 minuter, tills den har fått färg och äggstanningen har stelnat.