Site Overlay

Kikärtsburgare med sötpotatis och skogschampinjoner

Idag gjorde jag en vegetarisk burgare som blev jättegod och det var superlätt att slänga ihop.

IMG_6518.JPG

Ingredienser
1 burk kikärtor
1/2 sötpotatis
3 skogschampinjoner
1 gul lök
2 msk potatismjöl
1 ägg
Svartpeppar
Salt
Vitlökspulver
Chilipulver

Så här gjorde jag
1. Skala sötpotatis och koka så den blir mjuk. Hacka under tiden löken och när det är några minuter kvar på potatisen, lägg i löken i vattnet och låt koka mjuk med potatisen. Häll i en sil och låt svalna
2. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och potatismjöl. Kör tills det mixats och kikärtorna bilvit en röra
3. Lägg i sötpotatis, svamp och lök. Kör sedan försiktigt så att det inte blir mos av allt. Det är najs med lite chunky bits.
4. Krydda, rör runt och smaka av
5. Stek i lite olja tills burgarna fått fin färg sen är det bara att njuta tillsammans med god tillbehör och där är smaken som baken. Denna gång tog vi klassikerna tomat, gurka, sallad och en hemmagjord sås med vitlök, rödlök, turkisk yoghurt, salt och peppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *