Nyttigt hittepå från gårdagen, som enligt mig blev en helt ok vardagsmiddag
Ingredienser
Röd quinoa för 4 personer
1 röd paprika
1 bit gurka
1 avokado
1 rödlök
4 kycklingfiléer
1 lime
2 msk sesamfrön
½ dl olivolja
salt & peppar
Gör såhär
1. Riv skalet på hela och pressa ur juicen ur halva limen.
2. Blanda lime, sesamfrön och olja samt salt & peppar i en liten bunke eller platspåse
3. Skär kycklingen i mindre bitar (men inte för små, för då blir köttet gärna torrt)
4. Lägg kycklingen i limemarinaden en stund
5. Skär paprikan och rödlöken i mindre bitar
6. Koka quinoan enl anvisningar på förpackningen
7. När quinoan är färdig – ställ åt sidan och blanda i paprikan
8. Stek under tiden kycklingen i en stekpanna. När den fått lite färg, lägg i rödlöken och stek tillsammans tills kycklingen är färdig
9. Servera quinoa med paprika tillsammans med kycklingen, bitar av avokado och små bitar av gurka.
Tips! Du kan toppa med pinjenötter eller nåt annat gott för extra “piff”