Site Overlay

Hallon- och marängkaka

Jättesmarrigt!! Lite vardagslyx eller något att servera vännerna! Denna kaka är smarrig när som och jag tror dessutom att den är lika god med annan frukt eller bär.

Ingredienser
75 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
4 äggulor
1-2 dl hallon

4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en form (helst rektangulär ca 20 x 30 cm)
3. Vispa smör och socker poröst
4. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning
5. Blanda i de torra ingredienserna och mjölken – vispa
6. Bred ut smeten i formen och strö över bären
7. Vispa äggvitorna i en ren bunke tills det blir ett fast skum
8. Tillsätt sockret sakta under kraftig vispning och tillsätt till slut ättikspriten, även den under kraftig vispning
9. Bred ut marängen över kakan
10. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kolla till kakan ibland så marängen inte bränns vid.
11. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i rutor

Hoppas ni ska tycka den e lika smarrig som jag tyckte!
Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *