Site Overlay

Yoghurtpannacotta med solfrukter

En klar ny sommarfavorit. Servera med de solfrukter du tycker bäst om. Kan lätt göras för många som för få. Perfekt!

Ingredienser
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl strösocker
3 dl turkisk yoghurt

2 gula kiwi
6 physalis
3 passionsfrukter
1 sharonfrukt

Gör såhär
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter – krama sedan ur dem och lägg åt sidan tills du ska lägga i dem i smeten
2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem med stången i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädden.
3. Tillsätt även socker och koka upp lätt under omrörning
4. Tillsätt gelatinbladen under omrörning och ta bort kastrullen från plattan
5. låt svalna lite
6. Ta bort vaniljstången och tillsätt yoghurten
7. Häll upp smeten i portionsformar och ställ kallt minst 2 timmar
8. Skala och skiva kiwi, gröp ur physalisen, skiva sharonfrukten i mindre bitar
9. Lägg solfrukterna ovanpå pannacottan och servera direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *