Det här va jättegott!
O det blir ju bara lyxigare när man gör sina egna “pommes” (klyftpotatis) till.
Ingredienser
400 g kycklingfärs
2 st salladslökar
1 klyfta vitlök
1 st röd chili
½ kruka färsk koriander
1 msk sweet chilisås
2 tsk japansk soja
½ st lime
svartpeppar från kvarn
1 tsk flingsalt
olivolja
4 st hamburgerbröd
Några blad sallad
2 st bifftomater
1 st rödlök
Mangodipp
½ st mogen mjuk mango (eller fryst mango)
½ kruka mynta
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 msk mango chutney
svartpeppar från kvarn
Gör så här
1. Sätt på grillen
2. Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
3. Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
4. Forma färsen till 4 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
5. Grilla bröden och bred lite av salsan på insidan av dem.
6. Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangosalan.
7. Mangosalsa: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.ALT. Tina den frysta mangon, hacka eventuellt i mindre bitar och blanda ihop med de andra ingredienserna.