Ingredienser
Grovt salt
Vatten
Gurkor
Socker
Inläggningsättika (Perstorps ättikssyra)
1 tsk kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
1½ tsk gul frösenap
Pepparrot
Gul lök
Dillkronor
Gör såhär
1. Tvätta gurkorna och lägg i saltvatten i 1 dygn (1 dl grovt salt till 1 liter vatten)
2. Blanda 7 hg socker med 1 liter färdig inläggningsättika
3. Till en sats lag använder man 1 tsk kryddpeppar, 1 tsk vitpeppar och 1½ tsk gul frösenap
4. Lägg in gurkorna såhär: 1 bit dillkrona i botten, gurka, 1 bit dillkrona i mitten, gurka, 1 skiva gul lök (kryddorna fördelas i burkarna) – 3 tunna pepparrotsskivor, 1 bit dillkrona (till stor burk)